Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Kane överens med City

Sillybloggen

Harry Kanes eventuella flytt från Tottenham till Manchester City har varit en av sommarens hetaste följetonger på transfermarknaden. Skyttekungen uteblev från Tottenhams träningar i både måndags och tisdags i sitt försök att driva igenom en flytt till den regerande Premier League-mästaren. Kane anser sig nämligen ha en “gentlemannamässig överenskommelse” om att få lämna Londonklubben i sommar.

Nu rapporterar den italienske transferjournalisten Nicolo Schira att Kane kommit överens med City om de personliga villkoren. Det ska handla om ett femårskontrakt värt 21 miljoner euro, 215 miljoner kronor, om året. Tottenham sägs vilja ha 170 miljoner pund, drygt två miljarder kronor, för att sälja sin skyttekung.

Tottenhams sportchef Fabio Paratici sägs då vända blickarna mot PSG-anfallaren Mauro Icardi som en tänkbar ersättare till Kane, enligt Schira.

Senare under fredagen uttalade sig City-tränaren Pep Guardiola om Kane där han bekräftade intresset.

– Han är en Tottenham-spelare och om de inte vill förhandla är det över. Om de vill förhandla finns det många klubbar som vill värva honom, och vi är inget undantag. Vi är väldigt intresserade, och såklart kommer vi försöka, sa han på en presskonferens enligt BBC.

Annons

Kane, 28, har tillhört Tottenham sedan elva års ålder och bland annat vunnit Premier Leagues skytteliga vid tre tillfällen – senast i våras. Någon titel med Spurs har han dock inte på meritlistan ännu.

Publicerad 2021-08-06 13:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto