Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Succétränaren pekas ut - är Manchester Uniteds förstaval

Sillybloggen

Ralf Rangnick har tagit över som interimtränare i Manchester United fram till sommaren. Därefter kommer tysken att övergå till en konsultroll i klubben och ska då, bland annat, vara med och rekrytera sin egen ersättare.

Nu rapporterar brittiska Daily Mirror att en specifik tränarkandidat redan har seglat upp som etta på klubbens önskelista. Enligt uppgifterna är Ajax-tränaren Erik ten Hag, 51, förstavalet som ny permanent tränare i Manchester United från och med nästa säsong.

Daily Mirror hävdar att ledningen i Manchester United är övertygad om att 51-åringen kan ta klubben tillbaka till fornstora dagar, och man pekar ut två av tränarens egenskaper som nycklar till det. Erik ten Hag har framgångsrikt utvecklat unga spelare i Ajax som sedan sålts för stora pengar. Matthijs de Ligt, Juventus, och Frenkie de Jong, Barcelona, är två exempel.

Annons

Ytterligare en egenskap som lyfts fram är nederländarens förmåga att få spelare som tidigare har misslyckats i Premier League att prestera igen, exempelvis Daily Blind, Dusan Tadic och Sebastien Haller.

Erik ten Hag har kontrakt med Ajax till sommaren 2023. Nyligen öppnade 51-åringen dock för att lämna klubben då han i en intervju nyligen medgav att han är “redo för nästa steg”.

Publicerad 2021-12-12 10:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto