Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Överens om flytt för tio miljoner - då tackade Matthews nej

Sillybloggen

Tashreeq Matthews, 21, noterades för fem mål och fem assist på 27 matcher i Varberg-tröjan förra säsongen. 21-åringen, som värvades från Borussia Dortmund inför 2019, stod för tongivande prestationer och var en starkt bidragande faktor till att klubben säkrade nytt allsvenskt kontrakt för andra året i rad.

Prestationer som har väckt intresse. Nu rapporterar nämligen Aftonbladet att Varbergs Bois och MLS-klubben Toronto FC nyligen var överens om en övergång med en prislapp på närmare tio miljoner kronor för den unge yttern – men då valde Matthews själv att dra sig ur affären.  

Matthews har ett utgående kontrakt med Varberg den här säsongen. Enligt tidningen har Dortmund dock rätt till 500 000 euro, drygt fem miljoner kronor, ifall sydafrikanen skulle säljas. En överenskommelse som förhandlades fram när 21-åringen värvades till Varberg, som då inte behövde betala någon övergångssumma för spelaren. 

Annons

Varberg-tränaren Joakim Persson har tidigare varit tydlig med att klubben inte kommer sälja sina spelare till “reapriser”.

– Det är slut på rean i Varbergs BoIS nu. Andra spelare går för närmare 30 miljoner. Får vi inte något rejält kommer vi nog inte överväga det, sa Persson till Fotbolldirekt nyligen.

Aftonbladet skriver vidare att även IFK Göteborg, BK Häcken, AIK och Djurgårdens IF är intresserad av att värva Varberg-talangen, men den höga prislappen uppges vara ett hinder.

Tashreeq Matthews var utlånad till Helsingborgs IF under 2019 innan han gick till Varberg året därpå.

Publicerad 2022-01-18 22:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto