Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Skandinavisk storklubb jagar Edward Chilufya

Sillybloggen

Edward Chilufya har varit en ryktenas man efter sina insatser i Djurgården 2021. Den vindsnabbe zambiske yttern noterades för totalt 14 mål och 6 assist på 34 framträdanden under 2021, vilket inte verkar ha gått obemärkt förbi.

Under torsdagen skriver danska Ekstra Bladet att storklubben FC Midtjylland nu är ute efter Djurgårdens guldklimp och att de för avancerade förhandlingar med Stockholmsklubben om Chilufya, med tron att det kommer att slutas ett slutgiltigt avtal mellan alla parter.

Djurgårdens sportchef bekräftar för Fotbollskanalen att det finns en dialog med Midtjylland om Chilufya.

– Ja, det är klart att det finns intresse för honom och jag kan bekräfta att vi har haft en dialog med Midtjylland, det kan jag göra. Sen om vi är i pågående förhandling ska jag låta vara osagt, säger han.

FotbollDirekt har tidigare skrivit att Djurgården begärde 5,5 miljoner euro för 22-åringen i somras, men Ekstra Bladet skriver att de inte kan begära lika mycket idag eftersom kontraktet är ett halvår kortare samt att Djurgården inte är mitt uppe i säsong längre. Hur mycket affären ska kosta skrivs dock ingenting om. Inte heller Andersson vill säga vad prislappen ligger på.

ANNONS

– Det är klart att vi värderar Chilufya högt. Vi har varit i kontakt med ett flertal klubbar och diskuterat det. Det är många parametrar att ta hänsyn till när det kommer till en övergång och vi är väl inte där riktigt än. Vi vet att det finns intresse från lite olika håll och vi har varit i kontakt med ett antal klubbar men inga pågående förhandlingar just nu, berättar Andersson.

Kan ni tänka er att släppa honom i ett scenario som blir bra för alla parter?
– Ja, absolut. Är det bra för Djurgården, bra för spelaren och bra för Djurgården, då hittar man en enighet. Det gör man.

Publicerad 2022-01-20 13:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto