Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Svensk målvakt flyttar till Danmark

Sillybloggen

Max Rundqvist lämnade nyligen Mjällby AIF.
Nu är målvakten klar för spel med AB Gladsaxe i Danmark.

Tidigare Mjällby AIF-målvakten Max Rundqvist, 21, går vidare i sin karriär och flyttar till AB Gladsaxe med spel i den danska tredjeligan framöver. Rundqvist lyckades inte ta en startplats i Blekinge-laget och testar därmed nu vingarna på annan ort i Skandinavien.

– AB är en klubb med stolta traditioner och en lång historia, och som även har spelat i Superligan. AB erbjöd mig att träna med dem och nu har jag skrivit på ett kontrakt. Min flickvän är från Odense och hon har flyttat till Köpenhamn för att studera. Nu har jag flyttat till henne i Köpenhamn och ska spela fotboll i AB, säger 21-åringen i en kommentar på klubbens hemsida och fortsätter:

Annons

– Jag ger alltid 100 hundra procent. Jag är en skandinavisk viking som bara vill vinna varje match. Jag vill ta ett steg upp i min karriär och utvecklas i en bra klubb som AB. De är kända för att ge unga spelare chansen, samtidigt som det finns en duktig målvaktstränare.

Tillfällige chefstränaren Stefan Payberg Larsen:

– Vi har skrivit kontrakt med Max Rundqvist. Lite av en slump kom vi i kontakt med Max, som snabbt visade sig vara en riktigt bra målvakt. Max kommer från Sverige, och han har bland annat varit i Mjällby AIF. Max är en riktigt bra målvakt som trots sin ringa ålder är väldigt mogen.

AB Gladsaxe är just nu på femte plats i den danska tredjeligan.

Publicerad 2022-01-30 15:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto