Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Danielson kommer bryta kontraktet med Dalian

Sillybloggen

Marcus Danielson är i en något komplicerad klubbsituation med Dalian Pro, som har degraderats till den kinesiska andraligan. Svensken är för tillfället hemma i Sverige och tränar med Djurgården och han väntas inte återvända till Kina.

Enligt Aftonbladet kommer Danielson bryta kontraktet med Dalian. Dock är klubben skyldig mittbacken pengar och det i kombination med ett ägarbyte kan göra att det dröjer ett par veckor innan det blir officiellt att han lämnar.

Danielson har varit lagkamrat med Sam Larsson i Kina, men han meddelade i förra veckan att han brutit kontraktet och sa då följande till Fotbollskanalen:

– Det finns klausuler i kontraktet som säger att en arbetsgivare måste betala en anställd. När det går en viss tid, vilket det gjorde, så kunde jag bryta avtalet. Då gjorde jag det, men jag fick inga pengar.

Danielson anslöt till Dalian Pro från Djurgården efter SM-guldet 2019. Stockholmsklubben har tidigare bekräftat att de följer situationen och sportchef Bosse Andersson har meddelat att han ser Danielson återvända till klubben, förr eller senare.

Annons

När Djurgårdens vd Henrik Berggren gästade podcasten Lundh i början av maj fick han frågan om Danielson kommer hem i sommar och svarade som följer:

– Hoppas det. Men vi får se. Han har ju fortfarande kontrakt med sin kinesiska klubb. Vi ser gärna att han kommer tillbaka, men det är ingen fråga som lever just nu och som vi diskuterar. Men han är alltid välkommen hem. 

Publicerad 2022-05-16 14:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto