Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tuchel bekräftar - Kepa ville lämna Chelsea: "Har alltid varit väldigt tydlig"

Sillybloggen

Thomas Tuchel bekräftar att Chelsea-målvakten Kepa Arrizabalaga ville lämna Chelsea under sommarens transferfönster, uppger The Sun och football.london.

Efter att ha värvats in för rekordhöga 890 miljoner kronor år 2018 är startplatsen mellan stolparna inte längre given. Förra säsongen blev det bara fyra matcher för spanjoren i Premier League – och än så länge ingen alls den här säsongen.

I stället är det Édouard Mendy som försvarar Chelseas mål.

Det tycktes få Arrizabalaga att se sig omkring efter nya alternativ. Napoli ska ha varit intresserat, men flytten till Italien uteblev. I stället ser det ut att bli ytterligare en säsong i Chelsea.

– Vi var medvetna om att han såg över sina alternativ men det kändes inte rätt för honom eller för oss, så han stannade. Jag är väldigt glad över det. Jag har alltid varit väldigt tydlig med honom att jag ville att han skulle stanna, säger Tuchel enligt football.london.

Annons

Samtidigt uppger samma källa att flera Chelsea-supportrar vill se Arrizabalaga i målet igen, då Mendy upplevts som ojämn. Enligt uppgifterna har Tuchel fortsatt förtroende för den nuvarande målvakten, men tränaren tror också att Arrizabalaga är helt spelredo om tillfället ges.

– Ur min synvinkel är han (Kepa Arrizabalaga) absolut redo att spela. Det är på oss om vi ger honom chansen eller inte, men han är hundra procent redo med tanke på hur han ser ut på träning.

Kontraktet med Chelsea sträcker sig till sommaren 2025.

Publicerad 2022-09-05 12:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto