Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: KFF diskuterar Hiljemark

Sillybloggen

Kalmar FF står för tillfället utan tränare efter att Henrik Rydström lämnat för Malmö FF.

Barometern har tidigare uppgett att Henrik Jensen, assisterande i Midtjylland, samt Jens Karlsson, U19-tränare i Bodø/Glimt, ska vara av intresse för Smålandsklubben.

Aftonbladet rapporterar dock om ett tredje alternativ som är aktuellt till att bli ny huvudtränare i klubben. Det handlar om tidigare svenske landslagsspelaren Oscar Hiljemark.

Enligt tidningen ska den tidigare Blågult-mittfältaren diskuteras innanför väggarna i KFF och Aftonbladet uppger att Rydström ska ha lämnat goda vitsord om 30-åringen.

Hiljemark, som gjorde 28 A-landskamper för Sverige under sin aktiva karriär, är för tillfället assisterande tränare till Erik Hamrén i danska Ålborg.

ANNONS

Tidigare har den ex-allsvenska profilen Kevin Stuhr Ellegaard pekat ut Hiljemark som en kanonkandidat till att ersätta Erik Hamrén, som har kontrakt över den här säsongen, i Ålborg.

– Man ska tänka långsiktigt, och de har redan framtidens tränare i Oscar Hiljemark. Jag har själv haft under en veckas tid i AaB (då Ellegaard hjälpte till i klubben), och jag tycker att han är en riktig ledartyp och har den rätta filosofin och tydligheten i sitt sätt att göra saker på. Oavsett om man överlever eller inte så ska man tänka nytt och framåt, och det gör man med en sådan typ, sa Stuhr Ellegard, med ett förflutet i AaB, nyligen i Discovery+ enligt Tipsbladet.

Hiljemark hade stora skadebekymmer som spelare och slutade sommaren 2021. Under sin karriär representerade han klubbar som Elfsborg, PSV Eindhoven och Genoa.

ANNONS
Publicerad 2022-11-30 15:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto