Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: AIK nära att sälja Mendes - klubbar i dragkamp

Sillybloggen

Inför säsongen 2022 återvände Josafat Mendes till AIK från Hammarby. Högerbacken fick en stor roll direkt i svartgult och noterades för 24 matcher i allsvenskan, fem i svenska cupen och sex i Europa Conference League-kvalet förra året.

Men nu kommer uppgifter som gör gällande att 20-åringen är på väg att säljas.

Det är Aftonbladet som rapporterar att Mendes är nära att lämna klubben. Enligt tidningen slutförhandlar AIK med bland andra italienska Monza och portugisiska Braga om en övergång, och prislappen väntas landa på omkring 25 miljoner kronor. Det återstår att se vilken klubben som vinner dragkampen om backtalangen.

Nyligen kommenterade Mendes sin framtid i en intervju med Fotbollskanalen.

– Det jag kan säga är att det finns intresse. Folk kollar på mig. Jag stänger inga dörrar. Men vi får se hur det blir. Det är smickrande, men jag måste fokusera på det jag gör. Jag ska bara göra min grej, sa han då.

Annons

Senare under kvällen bekräftade AIK att man har fått ett bud på Mendes.

– Det stämmer att AIK Fotboll har fått bud från europeiska klubbar, men mer än så kan jag inte kommentera i dagsläget. Blir något helt klart så kommuniceras det via NGM och Cision news, säger vd Manuel Lindberg i ett pressmeddelande.

Joe Mendes fick nyligen göra debut i svenska a-landslaget då Blågult besegrade Island (2-1) i en träningslandskamp.

Publicerad 2023-01-20 22:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto