Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norsk media: Rossbach klar för Degerfors

Sillybloggen
Malmö FF - AIK
Malmö FF
AIK
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Värnamo - Halmstads BK
IFK Värnamo
Halmstads BK
STREAMA PÅ SÖNDAG
Djurgårdens IF - GAIS
Djurgårdens IF
GAIS
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - IFK Norrköping
BK Häcken
IFK Norrköping
STREAMA PÅ SÖNDAG
Hammarby IF - Västerås SK
Hammarby IF
Västerås SK
STREAMA PÅ MÅNDAG

Degerfors tappade både Alfie Whiteman och Jeff Gal efter fjolårssäsongen och Värmlandsklubben har varit ute efter att förstärka på målvaktspositionen sedan dess.

På måndagen meddelade “Bruket” att man knyter till sig Jonas Olsson, senast i BP, på ett tvåårsavtal och nu verkar klubben ha gjort klart med en till keeper.

Enligt Nettavisen är norske profilen Sondre Rossbach, 26, klar för Degerfors och Odd-spelaren kommer att ansluta på ett lån som sträcker sig över det här året. Enligt uppgifterna kommer Rossbach, som ska ha tackat nej till att gå till Eliteserien-nykomlongen Stabæk, att resa till Sverige för läkarundersökning den här veckan.

Rossbach var given etta mellan stolparna i Odd i flera år innan han tappade sin startplats år 2021 när svenske Leopold Wahlstedt lade vantarna på förstahandskarna.

Annons

Odd som klubb har en gedigen målvaktstradition och bland annat varit med och format spelare som just Rossbach, Wahlstedt och landslagsmeriterade Rune Jarstein.

I höstas var Rossbach utlånad från Odd till seriekonkurrenten Vålerenga, där han gjorde två tävlingsframträdanden för klubbens representationslag.

Publicerad 2023-01-24 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto