Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Athletic: Fernández-affären lever - Chelsea känner "ökad optimism"

Sillybloggen

Vid det här laget kan ingen ha missat att Chelsea vill värva Enzo Fernández, 22.

Efter att förhandlingarna kollapsat i mitten av januari har Londonklubben gjort en ny offensiv senaste dagarna. Så sent som i måndags rapporterade The Athletic att “The Blues” lagt ett bud värt 120 miljoner euro (drygt 1,3 miljarder svenska kronor) på mittfältaren, med betalningar uppdelade på flera olika tillfällen.

Benfica-basen Rui Costa har dock varit tydlig med att han bara kommer släppa Fernández i fall utköpsklausulen på 120 miljoner euro betalas med pengar på ett bräde. Trots att bara timmar återstår innan transferfönstret stänger kommer nu uppgifter som gör gällande att affären fortfarande “lever”.

Annons

Det är The Athletic som rapporterar att en källa med insyn hävdar att det finns en “ökad optimism” kring att Chelsea och Benfica ska komma överens om en övergång för Fernández. Enligt samma uppgifter har 22-åringen fått tillåtelse att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen i Portugal – ifall klubbarna når en överenskommelse.

Nu återstår det att se ifall klubbarna kommer överens. Gör man det och övergångssumman landar på 120 miljoner euro blir Enzo Fernández, som vann VM-guld med Argentina och blev utsedd till mästerskapets bästa unga spelare i fjol, den dyraste spelare någonsin före Jack Grealish (Manchester City).

Totalt har Enzo Fernández noterats för fyra mål samt sju assist på 29 matcher för Benfica sedan han anslöt från River Plate i somras. Mittfältaren har tio landskamper för Argentina på meritlistan.

Annons
Publicerad 2023-01-31 18:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto