Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Saka detaljer ifrån att förlänga med Arsenal

Sillybloggen

Sedan han tog klivet upp från akademiverksamheten till klubbens a-lag har Bukayo Saka, 21, etablerat sig till en stjärna i såväl Arsenal som i Premier League. Denna säsong står forwarden noterad för tio mål och åtta assist på 31 framträdanden, då han varit ett utropstecken när Arsenal i skrivande stund leder ligan och ska spela åttondelsfinal i Europa League.

21-åringen sitter på ett kontrakt med Londonklubben till sommaren 2024 och således går han in på sitt sista kontraktsår i sommar. Det hade inneburit att klubben behövt göra avvägningen om man vill riskera att behålla honom och hoppas komma överens om en förhandling, eller sälja honom medan man kan få gott om pengar.

Det verkar bli ett beslut klubben nu inte behöver ta i sommar. Daily Mails chefsreporter för fotboll, Sami Mokbel, skriver under torsdagskvällen att Saka nu endast är detaljer ifrån att förlänga med Arsenal, då en principiell överenskommelse nåtts mellan parterna. Stora framsteg har gjorts i förhandlingarna och spelaren själv har uttryckt en stor vilja att fortsätta sin karriär i Arsenal.

Annons

Enligt uppgifterna kommer 21-åringen tjäna omkring 125 miljoner kronor per år från det nya kontraktet, med en veckolön på omkring 2,5 miljoner kronor. Det gör honom till klubben bäst betalde spelare.

Om ingenting oförutsett sker förväntas förlängningen bli klar inom en snar framtid, enligt Mokbel, som vidare uppger att bland annat Manchester City haft ett stort intresse för Saka om inte en förlängning med Arsenal skulle bli av.

Saka har noterats för 33 mål och 37 assist på 162 framträdanden i Arsenal-tröjan.

Publicerad 2023-02-23 19:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto