Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Italiensk media: Kvartett återvänder till Juventus - riskerar miljardsmäll

Sillybloggen

Det råder ovisshet kring Dejan Kulusevskis framtida klubbadress. Italiensk media har tidigare rapporterat att Dejan Kulusevski kommer att återvända till Juventus. Samtidigt menar La Gazzetta dello Sport att Spurs vill få ner prislappen och man vill inte betala de 395 miljoner kronor som man tidigare kommit överens om, men man vill köpa loss svensken till ett billigare pris.

Men Juventus ser ut att behöva oroa sig kring fler utlånade spelare till Premier League. Enligt Corriere dello Sport så kommer Weston McKennie (Leeds), Denis Zakaria (Chelsea) och Arthur (Liverpool) samtliga att återvända till Juventus.

Ingen av PL-klubbarna tänker utnyttja optionerna som finns i avtalen och den italienska tidningen beskriver det som att den italienska storklubben kan gå miste om 150 miljoner euro, cirka 1.7 miljarder kronor i potentiella försäljningssummor. En tung smäll för “den gamle damen” som är under utredning dels inhemskt men också av Uefa i skandalen som rör uppblåsta transfersummor.

Annons

Liverpool uppges ha en utköpsklausul på 37.5 miljoner euro, motsvarande 425 miljoner kronor på Arthur Melo. Det är redan bekräftat att man inte kommer att utnyttja den klausulen. Denis Zakaria har haft svårt att ta plats i Chelsea och det beskrivs som otänkbart att Chelsea använder sig av den klausul man har inskriven på 33 miljoner euro, motsvarande 375 miljoner kronor för att köpa loss honom.

Spurs vill förhandla ner prislappen på Kulusevski och Leeds som just nu ligger på nedflyttningsplats i Premier League väntas inte köpa loss McKennie för 40 miljoner euro, (cirka 450 miljoner kronor.)

Football-italia som hänvisar till CdS skriver att samtliga fyra kommer att behöva lämna Juventus om Max Allegri förblir huvudtränare i klubben.

Publicerad 2023-05-16 18:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto