Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Bayern Münchens kupp - försöker värva Xhaka

Sillybloggen

Allt talar för att Granit Xhaka, 30, har gjort sin sista match som Arsenal-spelare.

Transferjournalisten Fabrizio Romano har tidigare uppgett att mittfältaren är på väg att återvända till Bundesliga i sommar, då han är i långt gångna förhandlingar med Bayer Leverkusen. Bland annat ska de personliga villkoren för ett fyraårskontrakt vara så gott som klart.

Dessutom har klubbarna diskuterat en övergångssumma på omkring 15 miljoner euro, ungefär 170 miljoner kronor. Men nu kommer nya uppgifter som gör gällande att en Bundesliga-konkurrent försöker kapa affären.

Schweiziska 4-4-2 uppger nämligen att Bayern München har gjort ett sent försök att värva Xhaka framför ögonen på Bayer Leverkusen. Enligt uppgifterna har den tyska storklubben gett 30-åringen ett konkret bud att ta ställning till, även om Bayer Leverkusen fortfarande ses som det hetaste alternativet.

Annons

En fördel som Bayer Leverkusen har gentemot Bayern München är att man kan erbjuda Xhaka en tränarroll i klubben efter att spelarkontraktet löpt ut. En plan som sägs locka schweizaren, enligt 4-4-2. Det återstår att se vilken klubb som vinner dragkampen i slutändan.

Totalt har Granit Xhaka noterats för 23 mål samt 29 assist på 297 matcher i Arsenal-tröjan sedan han anslöt från Borussia Mönchengladbach 2016. På meritlistan finns även 113 landskamper för Schweiz.

Publicerad 2023-06-02 11:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto