Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Leeds överväger Jon Dahl Tomasson

Sillybloggen

Tidigare Malmö FF-tränaren Jon Dahl Tomasson har gjorde en stark debutsäsong som huvudtränare i Championship. Hans Blackburn kom på sjunde plats i tabellen, och missade playoff till Premier League på grund av sämre målskillnad än Sunderland.

Nu kommer uppgifter som gör gällande att danskens insatser på tränarbänken har väckt intresse.

Football Insider hävdar nämligen att Leeds har placerat Tomasson på sin önskelista i jakten på en ny huvudtränare efter att interimtränare Sam Allardyce lämnat klubben nyligen. Enligt uppgifterna är Leeds ledning imponerad av förre MFF-tränarens spelidé, med högt tempo och hög press som påminner om tiden under succétränaren Marcelo Bielsa.

Football Insider uppger att Tomasson ses som “nästa Bielsa” av personer inom Leeds organisation. Det återstår att se ifall den klassiska klubben, som åkte ur Premier League i år, väljer att gå för Blackburn-tränaren.

Annons

Jon Dahl Tomasson kopplades ihop med Leeds redan tidigare i våras. Tidigare i karriären har dansken basat över Excelsior och Roda, samt varit assisterande tränare i Vitesse. Dessutom har han varit assisterande förbundskapten för Danmarks landslag.

Publicerad 2023-06-04 11:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto