Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

5:18
Nästa

Avbryt
Försök igen

Nya uppgifter: Thill ser ut att lämna AIK

Sillybloggen

AIK tog för runt ett år sedan in mittfältaren Vincent Thill, 23, på lån från ukrainska Vorskla Poltava fram till i sommar, och sedan dess har mittfältaren fått gott om speltid i allsvenskan. Nyligen skrev Expressen att AIK vill behålla Thill, och att parterna för samtal om ett förlänga lånet, som är på väg att gå ut, med ett år, men nu kommer nya uppgifter om spelarens framtid.

Aftonbladet uppger att Thill ser ut att lämna AIK, då klubben just nu har nio utländska spelare, vilket är max som får vara med i en machtrupp i allsvenskan. AIK rapporteras därmed se över klubbens utlänningskvot i sommar för att kunna ta in utländska nyförvärv, och sålunda sägs mittfältaren kunna lämna framöver.

Nyligen sa Thill följande om sin framtid till Expressen:

– Vi började prata för ett par dagar sen. Låt oss se vad som händer, vi kanske förlänger lånet med ett år, sa han då.

Efter Rysslands invasion av Ukraina i fjol har utländska spelare i Ryssland och Ukraina fått tillåtelse att pausa sina kontrakt för att spela i andra klubbar, och i slutet av maj gav Fifa ett nytt besked om att det gäller i ytterligare ett år till den 30 juni 2024. Thill är i år noterad för åtta framträdanden i allsvenskan.

Annons
Publicerad 2023-06-14 09:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto