Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

3:30
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Barça närmar sig Roque-värvning

Sillybloggen

Att Barcelona är intresserat av att värva Vitor Roque är ingen hemlighet vid det här laget. Den 18-årige brassen har kopplats ihop med en flytt till Katalonien och Camp Nou i över ett års tid, men nu kommer uppgifter som gör gällande att en övergång kommer allt närmare.

På lördagen uppger transferspecialisten Fabrizio Romano att Barcelona är överens med Roque om de personliga villkoren för ett kontrakt. Enligt samma uppgifter kommer sportchef Deco att träffa Athletico Paranaense igen för att försöka nå en överenskommelse om strukturen för en affär.

Romano hävdar vidare att andra, offensiva Barcelona-transfermål har blivit informerade att brassen är den är katalanska storklubbens prioritet på marknaden.

Italienske journalisten Nicoló Schira har samma uppgifter och hävdar att Barça och Roque är överens om ett avtal till 2028. Enligt Schira har 18-åringen en utköpsklausul på 60 miljoner euro (knappt 700 miljoner svenska kronor) i sitt kontrakt med Athletico Paranaense, men Barcelona vill som mest spendera mellan 30-35 (ungefär 350-408 miljoner kronor) på en övergång för forwarden.

Annons

Det återstår därmed att se ifall parterna kommer överens.

Totalt har Vitor Roque gjort 17 mål samt åtta assist på 61 tävlingsmatcher för Athletico Paranaense sedan a-lagsdebuten 2022. Löftet har även gjort en landskamper för Brasilien då han fick hoppa in mot Marocko i en vänskapsmatch nyligen.

Publicerad 2023-06-17 23:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto