Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

0:19
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Affären klar - Brighton lånar Ansu Fati

Sillybloggen

Här är en chockövergång.

Sedan en tid tillbaka är det känt att Barcelona vill göra sig av med Ansu Fati, 20. Nu kommer rapporter som gör gällande att jättetalangen är klar för en flytt till Premier League.

Transferjournalisten Fabrizio Romano uppger på onsdagskvällen att succéklubben Brighton är överens med Barcelona om ett lån av Fati över säsongen 2023/24. Enligt uppgifterna har spelaren accepterat flytten och därmed väntas övergången bli officiell inom kort.

I avtalet finns ingen köpoption inskriven och Brighton kommer att täcka majoriteten av spanjorens lön, hävdar Romano.

Brightons huvudtränare Roberto De Zerbi påstås ha varit en nyckelfaktor i processen att övertyga 20-åringen. The Athletic har samma uppgifter och hävdar att Fati flyger till England under torsdagen för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och slutföra affären.

Annons

Övergången är något chockartad då Fati senaste åren har kopplats ihop med en rad storklubbar som PSG, Tottenham, Manchester United, Liverpool, Arsenal och Chelsea. Brighton slutade i sin tur på sjätte plats i Premier League förra säsongen.

Totalt har Ansu Fati gjort 29 mål samt tio assist på 112 matcher i Barcelona-tröjan, och på meritlistan finns nio landskamper för Spanien. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig till sommaren 2027 med option på ytterligare två säsonger.

Publicerad 2023-08-30 23:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto