Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

9:12
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: AIK värvar Celina

Sillybloggen

LIVE: Följ Fotbollskanalens deadline day-sändning här

AIK rapporteras vara på jakt efter en ny mittfältare, innan transferfönstret slår igen natten till fredagen. Nu kommer nya uppgifter om vem som förstärker “Gnaget”.

Enligt Expressen står det nu klart att det blir mittfältaren Bersant Celina, 26, från franska Dijon. Tidningen har uppgifter om att det rör sig om ett lån med en köpoption i överenskommelsen, och att “Gnaget” nu jobbar på att få över spelaren till Stockholm. Aftonbladet har också rapporterat om att AIK kommer värva spelaren.

AIK:s sportchef Thomas Berntsen om Celina:

– Det jag kan säga om Bersant som spelare är att han inte spelat så mycket i Norge, utan i stället varit utomlands i stort sett hela livet. Han har spelat i England, Frankrike och så vidare, men det är en spelare vi känner till, säger han i Fotbollskanalens deadline day-sändning och fortsätter:

Annons

– Det är en spelare som kan ha flera roller. Han kan spela som sexa, åtta, kant, nia och tia. Han har spelat lite olika i olika klubbar. 

Är det en spelare ni jobbar på att få in?
– Jag kan inte kommentera pågående spelarlogistik hos oss, men vi har ett litet hål i truppen efter Bilal, så vi jobbar lite med alternativ och de behov som Henning (Berg, tränare) tycker att vi behöver fylla. Vi har goda alternativ i truppen, som Abdihakin (Ali), Keita (Aboubakar), Jimmy (Durmaz) och Magashy (Abdussalam), så vi har flera mittfältare. Sedan har vi frigjort medel för att förstärka och kanske på en lite annan position än det “Billy” (Bilal Hussein) stod för, men vi får se vad kvällen ger. 

Celina, som i grunden har kontrakt med Dijon till 2024, har även en bakgrund med spel i Stoke City, Kasimpasa, Ipswich, Swansea, Manchester City och Twente. Han har gjort 114 matcher i Championship och en match i Premier League. Med Manchester Citys A-lag blev det fyra framträdanden. Vidare har han representerat norska U-landslag och Kosovos A-landslag.

Annons
Publicerad 2023-08-31 20:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto