Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

2:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Romas plan - byta Abraham mot Lukaku

Sillybloggen

Romelu Lukaku har gjort tre mål på fyra matcher i Roma-tröjan. Det är inte svårt att förstå varför huvudtränare José Mourinho vill behålla 30-åringen, som är utlånad från Chelsea, på permanent basis efter nuvarande säsong.

Calciomercato hävdar att Roma är så angeläget om att få loss Lukaku att man är redo att erbjuda Chelsea en bytesaffär i sommar, där den för tillfället korsbandsskadade Tammy Abraham (25) går i motsatt riktning till London.

Ett byte som i så fall skulle kunna ses som något sensationellt. Detta eftersom Chelsea spenderade omkring en miljard när man köpte Lukaku från Inter för tre säsonger sedan, medan man samma sommar sålde Abraham till just Roma för drygt 400 miljoner kronor.

I och med den sistnämndes korsbandsskada värderas båda spelarna någonstans mellan 35-40 miljoner euro (ungefär 410-470 miljoner kronor), enligt uppgifterna. På så sätt skulle en bytesaffär vara rimlig.

Annons

Det återstår att se ifall alla inblandade parter tycker att ett byte är lika rimligt. Chelsea har tidigare – före korsbandsskadan – uppgetts vara intresserat av att ta Abraham tillbaka till Stamford Bridge.

Romelu Lukakus kontrakt med Chelsea sträcker sig till sommar 2026. Lika långt avtal har Tammy Abraham, som gjort 36 mål på 107 matcher för den italienska huvudstadsklubben, med Roma.

Publicerad 2023-09-26 11:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto