Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: IFK Göteborg vill dumpa Trondsen, Markovic och Abdullahi

Sillybloggen

Ingen av Anders Trondsen, Eman Markovic och Suleiman Abdullahi fanns med i truppen när IFK Göteborg förlorade med 1-0 mot Sirius.

Trion kan också betraktas som prestigevärvningar när de kom till klubben, men ingen av dem har satt något större avtryck.

Nu uppger Expressen att IFK Göteborg vill dumpa de tre nämnda spelarna. Ola Larsson, teknisk direktör i Blåvitt, menar att klubben varken vet bu eller bä om man hoppas ha kvar trion eller inte.

– Jag vet inte, jag vet inte. Nummer ett för mig är att ha spelare som vill vara här. Vill man inte det behöver man inte vara med. Det är det vi får titta på under hösten, vilka som vill vara med. Jag tycker att vi har ett gäng som har visat över tid att man vill vara med och kämpa, det är de som har gjort det här för oss, säger han, och medger att det finns flera ”dyra spelare” som är utanför truppen, till Expressen.

Annons

Skadedrabbade Trondsen har varit utanför truppen i två raka matcher och efter mötet med Sirius förklarade tränaren Jens Askou varför han valt att ta ut andra spelare än den norske vänsterbacken, som anslöt från Trabzonspor inför den här säsongen.

– Det jag vill se från alla spelare är först och främst att man är villig till att lägga ned sin kropp och själ på planen, som “Mackan” (Marcus Berg) har gjort under hela sin karriär. Han (Trondsen) har inte spelat så mycket och när han har gjort det så har det ibland blivit lite reaktioner i kroppen, sa Askou.

Forwarden Suleiman Abdullahi anslöt till IFK Göteborg sommaren 2022 och har haft stora skadeproblem under sin sejour i Sverige. Markovic hämtades in från IFK Norrköping 2022, men hans tid i väst-Sverige har varit floppartad och han befinner sig i frysboxen.

Annons

Ingen av spelarna sitter på utgående avtal.

Publicerad 2023-10-07 23:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto