Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Gallardo blir ny tränare för Al-Ittihad – reser under lördagen

Sillybloggen

Marcelo Gallardo krönte stora framgångar som tränare för den argentinska storklubben River Plate mellan 2014 och 2022. Argentinaren vann bland annat två Copa Libertadores-titlar, en ligatitel, tre cuptitlar och två supercup-titlar. Han är klubbens mest framgångsrike tränare i dess historia.

Vid flera tillfällen har Gallardo ryktats ta över storklubbar som Barcelona och Paris Saint-Germain. Han blev alltjämt River trogen, men när hans kontrakt gick ut i slutet av 2022 meddelade han att han skulle ta sabbatsår från tränaryrket.

Det sabbatsåret har nu gått och Gallardo är högaktuell för ett nytt tränaruppdrag. Det rör sig dock inte om någon europeisk storklubb, utan saudiska Al-Ittihad.

Transferexperten Fabrizio Romano rapporterar under lördagsmorgonen att Gallardo ska resa till Saudiarabien under helgen för att skriva på alla papper. Därefter kommer han officiellt presenteras som klubbens nye tränare.

Annons

Gallardo efterträder tidigare Tottenham- och Wolverhampton-tränaren Nuno Espírito Santo som nyligen sparkades. Den officiella anledningen för entledigandet av Santo var sviktande resultat, men saudisk media har även rapporterat om en spricka mellan honom och lagets fixstjärna Karim Benzema som en ytterligare anledning.

Publicerad 2023-11-18 08:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto