Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Djurgården intresserat av Vasiutin

Sillybloggen

Alexandr Vasiutin, 28, tillbringade två säsonger hos Djurgårdens IF. Säsongerna 2021 och 2022 tillbringade han på lån hos Stockholmsklubben. Under den tiden var han bland annat en del av det Djurgårdslaget som kvalificerat sig till Europa Conference League-gruppspel och därefter avancerade för slutspel i turneringen.

När det andra lånet gick ut förra hösten valde Djurgården däremot att inte köpa loss honom. Anledningen var att klubben inte ville göra affärer med ryska klubbar efter Rysslands invasionskrig mot Ukraina.

– Vi kan nog inte räkna med honom, eftersom vi har ett lån med en option inskriven i avtalet. Honom kan vi inte räkna med under rådande omständigheter. Då har jag svårt att se honom i Djurgården 2023, sa Djurgårdens sportchef Bosse Andersson förra hösten.

– Att skicka pengar till Ryssland, det är den stora utmaningen.

Men ska man tro ryska källor kan det nu, ett år senare, vara aktuellt med en återkomst till Djurgården eller allsvenskan för Vasiutin.

Annons

Sajten Championat skriver att målvakten är missnöjd med sin speltid i Zenit och överväger att lämna klubben under vinterfönstret. Vasiutin har endast noterat för fem framträdanden under pågående säsong.

Enligt Championat ska Djurgården återigen vara intresserat av målvakten, men det är även andra icke namngivna klubbar från Sverige och Danmark. Djurgården kommer dock inte att agera på sitt intresse såvida inte nuvarande förstemålvakten Jacob Widell Zetterström säljs i vinter, hävdar Championat.

Vasiutins agent Alexander Dubrovin säger även följande, enligt RB Sport i Ryssland:

– Klubbar från Sverige och Danmark hör då och då av sig och frågar om ’Sasha’. De håller koll på honom. Han lyckades rätt bra i Sverige och den svenska ligan är nu antagligen bättre än den ryska. Djurgården och norska Molde håller koll, danska Nordsjælland också, säger han.

Annons

Vasitutin noterades för 19 framträdanden i Djurgården totalt under 2021 och 2022.

Publicerad 2023-11-19 19:16

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto