Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Ferreira på väg att bli bäst betalda tränaren i världen

Sillybloggen

Du känner till Abel Ferreira, va?

Den portugisiske tränaren basar för tillfället över Palmeiras. 44-åringen väntas dock lämna klubben nästa månad när den brasilianska ligasäsongen tar slut. Anledningen? Ett lukrativt erbjudande från Qatar väntar.

Sport rapporterar nämligen att Ferreira har fått, vad som beskrivs som, ett “oemotståndlig” bud från qatariska Al-Sadd. Kontraktet kommer att göra honom till den bäst betala tränaren i hela världen 2024, enligt tidningen.

Uppgifterna gör gällande att förhandlingarna mellan Ferreira och Al-Sadd är långt gångna, och parterna väntas komma överens i slutet av december.

Världens bäst betalda tränare i nuläget är Diego Simeone. Enligt L’Equipe har Atlético Madrid-tränaren en årslön på 29,9 miljoner pund (drygt 390 miljoner kronor). Ferreira väntas gå om argentinaren med råge på den listan även om det inte framgår av uppgifterna exakt hur mycket han kommer tjäna i Qatar.

Annons

Abel Ferreira tog över Palmeiras i november 2022 och har sedan dess fört klubben till sex titlar. Tidigare i karriären har han även basat över Sportings B-lag, Braga och grekiska PAOK Salonika.

Palmeiras toppar den brasilianska högstaligan med fyra omgångar kvart att spela. Vid seger försvarar laget sin titel från i fjol.

Publicerad 2023-11-23 23:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto