Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

USA-svensk aktuell för MLS

Sillybloggen

I helgen blev det officiellt att New York Red Bulls värvar den svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg från systerklubben RB Leipzig. Framöver skulle han kunna få svenskt sällskap i MLS-klubben.

Åtminstone har New York-laget scoutat en ung svensk som spelar i USA, enligt uppgifter till Fotbollskanalen. Det handlar om backen Max Gummesson, som i somras lämnade FC Trollhättan för collegefotboll på andra sidan Atlanten.

Den Häcken-fostrade 20-åringen tillhör University of Connecticut (Uconn) och har nu ögonen på sig inför nästa års draft, då MLS-lag har möjlighet att plocka upp lovande collegespelare.

Gummesson är inte en av de 388 spelarna som är tillgängliga i årets draft, som äger rum sent under tisdagen svensk tid, och är alltså aktuell för nästa års spektakel.

Det finns dock åtminstone en svensk på årets lista. Den 24-årige backen Tom Abrahamsson (Florida Atlantic). Även han har en bakgrund i FC Trollhättan.

Annons

Draften består av tre rundor. Totalt draftas 87 spelare (29 i varje runda).

Publicerad 2023-12-18 18:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto