Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Jesse Lingards flytt stoppas - av Brexit

Sillybloggen

Den tidigare Manchester United och West Ham-anfallaren Jesse Lingard, 31, är klubblös sedan han lämnat Nottingham Forest efter förra säsongen.

Nu uppger Foot Mercato att den franska ligafemman Lille visar intresse för spelaren. Samtidigt har det dykt upp ett oväntat problem som står i vägen för en övergång.

Franska klubbar får nämligen endast ha fyra spelare som inte är medborgare inom ett EU land eller har samarbetsavtal med EU, ett antal Lille har i dagsläget. Och då Lingard är engelsk medborgare och Storbritannien lämnade unionen år 2020 så får klubben inte lov att registrera honom.

Det är inte första gången på senare tid som utlänningskvoter ställer till det för Lingard. I höstas var han på väg att skriva på för Al-Ettifaq i Saudiarabien, en klubb han också tränade med, men då de redan hade tio utländska spelare i truppen och endast fick använda sig av åtta vid match så rann affären ut i sanden.

Annons
Publicerad 2023-12-25 15:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto