Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: United kan göra nytt försök med Brobbey

Sillybloggen

Manchester United kopplades redan för ett par år sedan ihop med en värvning av Brian Brobbey, 21, men då valde forwarden i stället att återvända till Ajax – först på lån och sedan på permanent basis – efter en tuff tid i RB Leipzig. 

Nu rapporterar den engelska tidningen Daily Mirror att Manchester United kan göra ett nytt försök att värva Brobbey i sommar. 

Anledningen till att det inte väntas bli en affär med Ajax om Brobbey i januari uppges vara att United ekonomiska situation endast tillåter ett lån av en forward under den resterande delen av säsongen. Därmed rapporteras det först kunna bli aktuellt med Brobbey inför nästa säsong. 

Brobbey har tidigare haft United-tränaren Erik ten Hag som tränare i Ajax, och har även uttalat sig om att han har en dröm om att en dag representera United.

– Min drömklubb? Manchester United. Erik (ten Hag) skickade ett meddelande till mig och gratulerade mig och sa att han skulle vilja ha mig i Manchester United. Men jag är inte färdig i Ajax än, jag vill bevisa mig här först, sa han till Voetbal International under hösten 2022.

Annons

Om Uniteds påstådda intresse samma år sa han följande:

– Jag ville helt klart gå till Ajax. Erik ville också jobba med mig och frågade mig en gång om jag var öppen för det, men jag tackade honom snällt. Jag ville tillbaka. Mina vänner är här. Ajax spelstil. Jag var helt enkelt inte klar än.

Brobbey har i dagsläget kontrakt med Ajax till sommaren 2027, och är den här säsongen noterad för tolv mål och fyra assist på 24 framträdanden. Totalt sett har han gjort 39 mål och elva assist på 100 matcher med den nederländska klubben. 

Publicerad 2024-01-12 06:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto