Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Benzema petad från läger - vill lämna Al-Ittihad

Sillybloggen

Enligt samstämmiga medierapporter vill både Roberto Firmino och Jordan Henderson lämnar sina respektive klubbar. Nu kommer uppgifter som gör gällande att ytterligare en storstjärna vill bort från Saudiarabien i januari.

Italienske transferjournalisten Nicolo Schira hävdar att Karim Benzema, 36, vill gå skilda vägar med Al-Ittihad för att återvända till den europeiska fotbollen.

Marca följer upp och rapporterar att fransmannen inte kommer att följa med på Al-Ittihads träningsläger i Dubai inför återstarten av ligaspelet i vår. Tidningen skriver att Benzema och hans lagkamrater skulle samlats på klubbens träningsanläggning den 12 januari – men då dök forwarden inte upp.

Huvudtränare Marcelo Gallardo valde att inte göra något undantag för stjärnan utan beslutat i stället att Benzema inte får följa med. Marca hänvisar till källor som gör gällande att 36-åringen missade – utan giltig anledning till sin frånvaro – så mycket som tre träningar med Al-Ittihad i höstas.

Annons

Det stormar kring det förre Lyon- och Real Madrid-stjärnan, med andra ord. Om han ska återvända till Europa behöver han dock vara redo att göra en rejäl uppoffring.

Benzema sitter nämligen på att kontrakt värt 100 miljoner euro, knappt 1,2 miljarder svenska kronor, om året. En lön som ingen europeisk klubb lär vara redo att betala.

Totalt har Benzema svarat för tolv mål samt fem assist på 20 matcher för Al-Ittihad.

Publicerad 2024-01-13 23:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto