Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: De Zerbi är Bayerns plan B

Sillybloggen

Bayern München är på tränarjakt efter beskedet om att Thomas Tuchel lämnar efter säsongen. En av toppkandidaterna till jobbet har än så länge varit Bayer Leverkusens succétränare Xabi Alonso, som spelade i Bayern München mellan 2014 och 2017.

Nu kommer Sky-journalisten Florian Plettenberg med uppgifter som gör gällande att en annan eftertraktad tränare är på Bayern Münchens lista. Det handlar om Brightons Roberto De Zerbi, som har basat över klubben sedan 2022. Sedan han tog över Brighton har klubben gått som tåget – förra säsongen kom de på en imponerande sjätteplats i Premier League, samtidigt som de ligger på sjunde plats i årets upplaga.

Men enligt journalisten föredrar fortfarande Bayern Xabi Alonso som huvudtränare – medan De Zerbi pekas ut som en plan B. 44-åringen kan nämligen lämna Brighton i sommar – han har en utköpsklausul på tio miljoner pund, cirka 130 miljoner svenska kronor.

Annons

Plettenberg hävdar även att De Zerbi finns på Barcelonas lista över tränare som kan ta över efter Xavi.

Publicerad 2024-02-27 16:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto