Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1:40
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Barça har kontaktat Arteta

Sillybloggen

Barcelonas jakt på en ersättare till Xavi Hernández rullar vidare.

Hansi Flick, Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann och Thiago Motta är exempel på alternativ som har bollats upp. Häromdagen uppgav AS dessutom att den katalanska jätten “drömmer” om PSG:s Luis Enrique.

Men det finns fler spännande kandidater med på listan.

Vanligtvis välunderrättade Relevo hävdar nämligen att Barça har kontaktat Arsenals Mikel Arteta. Enligt uppgifterna är spanjoren den coach som både klubbpresident Joan Laporta och Deco “gillar mest” på marknaden, och hans succéartade jobb med “Gunners” har inte gått ledningen obemärkt förbi.

Vidare skriver Relevo att Barça till och med har tagit kontakt med Arteta om jobbet. Men att lösa honom från Arsenal blir svårt eftersom han sitter på ett kontrakt till 2025, vilket ställer till det. Katalanerna har nämligen ekonomiska bekymmer och kan inte köpa loss sin nästa tränare, vilket innebär att 41-åringen skulle behöva komma överens med “Gunners” om att bryta sitt avtal om han vill göra flytten till Spotify Camp Nou i sommar.

Annons

Oavsett den komplicerade situationen kommer Deco och Laporta att fortsätta uppvakta Arteta närmaste tiden. Han beskrivs nämligen ha den “perfekta profilen” för att ta över huvudtränarjobbet i Barça.

Arteta är fostrad i Barcelonas akademi och representerade klubben som spelare tidigt i sin karriär.

Publicerad 2024-03-06 15:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto