Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

3:56
Nästa

Avbryt
Försök igen

Uppgifter: Barça vill låna ut Roque

Sillybloggen

I januari anslöt forwarden Vitor Roque, 19, till Barcelona.

Han köptes loss sommaren dessförinnan från Athletico Paranaense för drygt 350 miljoner kronor. En summa som kan stiga med ytterligare 350 miljoner genom prestationsbaserade bonusar.

Hittills har den unge brassen mestadels fått nöja sig med inhopp i Barça-tröjan. Han är noterad för två mål på 13 matcher men konkurrera samtidigt med storstjärnan Robert Lewandowski.

Inte en helt optimal situation, anser Barças ledning.

Cadena Cope uppger nämligen att den katalanska jätten vill låna ut Roque nästa säsong för att han ska få ökad speltid och mer erfarenhet av kontinuerligt spel i La Liga. Sevilla och Real Betis har redan visat intresse för 19-åringens tjänst.

Annons

Men forwarden själv verkar inte vara lika sugen på idén om att bli utlånad. Han är i stället fast besluten om att vara kvar i Barças verksamhet och bevisa chefstränare Xavi Hernández att han är redo att spela mer, enligt Cadena Cope.

Det återstår att se vem av parterna som får sin vilja igenom. Spelarens representanter påstås vara “förvånade” över Barcelonas inställning i frågan.

Roque har kontrakt till 2031.

Publicerad 2024-05-02 13:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto