Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Williams lönekrav har avskräckt Liverpool och Arsenal

Sillybloggen

Athletic Bilbaos stjärnskott Nico Williams, 21, har imponerat för den basiska klubben. Den här säsongen står han noterad för sju mål och 16 assist på 35 framträdanden.

Samtidigt har samstämmiga spanska uppgifter gjort gällande att Williams har en utköpsklausul på 40 miljoner pund (544 miljoner kronor) i det kontrakt han skrev på i december. En klausul som lockar många av Europas storklubbar.

Liverpool, Arsenal, Newcastle och Aston Villa är några av klubbarna som ska vara intresserade av Williams – men de har nu blivit avskräckta, uppger brittiska HITC.

Anledningen är Williams lön i det nya kontraktet, som enligt sajten ligger på 200 000 pund (2,72 miljoner kronor) i veckan. Vid en övergång i sommar är 21-åringens lönekrav över 300 000 pund (4,1 miljoner kronor) i veckan, vilket hade gjort honom till en av Premier Leagues bäst betalda spelare.

Annons

Det kanske låter märkligt att en klubb som Athletic Bilbao kan betala en sådan lön. Förklaringen ska ligga i att då klubben endast rekryterar baskiska spelare, som varit tradition i klubben sedan 1912, så lägger man inte mycket pengar på övergångssummor. I stället lägger man det på löner för sina spelare.

HITC beskriver Liverpool, Arsenal, Newcastle och Aston Villa som ”chockerade” av Williams lönekrav och att det avskräckt klubbarna från att värva honom.

Publicerad 2024-05-18 15:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto