Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Manchester United sänker budnivån på Branthwaite

Sillybloggen

Jakten på en ny mittback är inledd.

The Sun uppger att Manchester United är i “pole position” för att värva Evertons Jarrad Branthwaite, 21. Enligt tidningen förbereder jätten ett bud på 40 miljoner pund (cirka 542 miljoner kronor).

Förhoppningen är att affären ska ha gått i lås före EM 2024 startar den 14 juni.

Tidigare har det figurerat uppgifter om en betydligt saftigare prislapp (nästan det dubbla) för engelsmannen, men Everton är i “desperat behov” av pengar. Meryseysideklubben befinner sig generellt i en knepig ekonomisk situation vilket Manchester United vill utnyttja.

Så sent som för bara några veckor sedan skrev exempelvis Daily Mail att Manchester United var redo att buda 55 miljoner pund (runt 750 miljoner kronor) för 21-åringen. Det återstår att se vilken prisnivå Everton accepterar i slutändan för att sälja sin mittbackskomet.

Annons

The Guardian har också uppgifter på att Manchester United jagar Branthwaite. Enligt tidningen är Everton redo att sälja för mellan 60-70 miljoner pund (cirka 810-980 miljoner kronor), om man får sin vilja igenom.

Raphaël Varane har meddelat att han lämnar Old Trafford i sommar. Därtill sitter mittbackskollegan Jonny Evans på ett utgående kontrakt. Lisandro Martinez, Harry Maguire och Victor Nilsson Lindelöf är övriga spelare på positionen som finns att tillgå i truppen.

Branthwaite, vars kontrakt sträcker sig till 2027, fick sitt genombrott under den nyss avslutade säsongen. Han startade då 35 matcher i Premier League.

Publicerad 2024-05-29 19:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto