Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Romano: Chelsea nära värva Estevão Willian

Sillybloggen

Förra månaden rapporterade transferexperten Fabrizio Romano att Chelsea nått en överenskommelse med Estevão Willian, 17, om ett avtal.

Samtidigt menade den argentinske journalisten Cesar Luis Merlo att Palmeiras accepterat ett bud på 65 miljoner euro plus bonusar.

Nu verkar den eftertraktade yttern, som kallas “Messinho”, vara på vippen att skriva på för Premier League-klubben. Det är återigen Romano som kommer med uppgifterna.

Han menar att klubbarna är redo att gå igenom alla nödvändiga papper i helgen före signering. Därefter är affären i hamn.

Chelsea kommer att betala 40 miljoner euro plus 20 i bonusar som uppnås relativt enkelt samt 5 i bonusar som är lite svårare att uppnå, enligt Romano.

Kontraktet sträcker sig till sommaren 2032 och brassen har redan genomgått läkarundersökningen. Han ansluter nästa år, eftersom han inte fyller 18 förrän den 24 april 2025. Enligt Fifas regelverk får inte icke-europeiska spelare värvas till Europa förrän de fyllt 18.

Annons

Tidigare har Merlo, den argentinske journalisten, skrivit att detta blir den dyraste försäljningen någonsin för en sydamerikansk klubb till en europeisk.

Estevão Willian har den här säsongen stått för åtta mål och fem assist på 27 tävlingsmatcher för Palmeiras.

Publicerad 2024-06-22 08:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto