Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter kraschen - nu ställer förbundet in alla matcher

Campeonato Brasileiro

25 personer befaras ha omkommit i flygplansolyckan.
Nu ställer Sydamerikas fotbollsförbund in alla kommande matcher, det skriver man i ett uttaland på sin hemsida.

Foto: SCANPIX.

Det var natten till tisdagen svensk tid, som det kom uppgifter om att ett flygplan med 81 passagerare kraschat utanför Colombias näst största stad Medellin. På planet fanns spelare och ledare från den brasilianska klubben Chapecoense och enligt de första uppgifterna befaras 25 personer ha omkmmit. Sex spelare rapporteras ha överlevt.

Som en följd av den tragiska olyckan har nu det sydamerikanska fotbollsförbundet, CONMEBOL, valt att ställa in alla kommande matcher, det skriver man i ett uttalande på sin hemsida.
”CONMEBOL-familjen beklagar djupt det som har inträffats”, skriver man.

Chapecoense var på väg till Colombia för att spela final i Copa Sudamericana där man under onsdagen skulle möta Atlético Nacional.

ANNONS

Fakta

Flera flygolyckor inom idrotten

Flygolyckan med det brasilianska fotbollslaget är den senaste i en rad tillbud med idrottslag som krävt dödsoffer genom åren. 1958 dödades åtta av spelarna i Manchester Uniteds fotbollslag och för fem år sedan avled hela det ryska ishockeylaget Jaroslavl i en flygkrasch, däribland den svenska målvakten Stefan Liv.

Här är de mest uppmärksammade:

7 september 2011: Ett ryskt plan störtar strax efter start i Jaroslavl, på väg till Minsk och den ryska hockeypremiären. Minst 36 spelare och ledare i Lokomotiv Jaroslavl avlider, däribland den svenska landslagsmålvakten Stefan Liv.

28 april 1993: Zambias fotbollslandslag störtar i havet utanför Gabons huvudstad Libreville på väg till Afrikanska mästerskapen i Senegal. Ingen överlever kraschen. 18 zambiska spelare och fem ledare finns med på planet.

13 oktober 1972: Ett plan med 45 människor ombord störtar i Anderna. Ombord är det uruguayanska rugbylaget Old Christians från Montevideo. 16 överlevande hittas mer än två månader efter kraschen och händelsen har bland annat gett upphov till en film, "Alive", från 1993 med Ethan Hawke i huvudrollen.

6 februari 1958: Åtta av spelarna i Manchester United är bland de 23 omkomna i en krasch utanför München. Laget var på väg hem till England efter en Europacupmatch i Belgrad.

4 maj 1949: Ett plan med det italienska mästarlaget Torino kraschar i ett bergsområde i norra Italien. Ingen ombord överlever. (TT).

Publicerad 2016-11-29 kl 09:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto