Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Ronaldo köper brasiliansk klubb

Campeonato Brasileiro

Ronaldo har köpt en ny klubb.
Under lördagen blev brassen majoritetsägare i Cruzeiro. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare brasilianske stjärnan Ronaldo, 45, inledde sin seniorkarriär i den brasilianska klubben Cruzeiro 1993 innan han gick vidare till PSV Eindhoven och sedan firade framgångar i Barcelona, Inter, Real Madrid och Milan i Europa, samt i det brasilianska landslaget med med två VM-guld, 1994 och 2002. 

Efter karriärens slut har Ronaldo fortsatt att engagera sig i fotboll. Under 2018 blev han både majoritetsägare och president i den spanska klubben Real Valladolid, som just nu är på femte plats i den spanska andraligan.

Nu meddelar Cruzeiro att Ronaldo köpt en majoritet av aktierna i klubben för runt 644 miljoner kronor. Brassen berättar även själv att han är glad över uppköpet.

ANNONS

- Jag är så glad över att ha slutfört den här affären. Jag vill ge tillbaka till Cruzeiro och ta klubben dit den förtjänar att vara, säger brassen enligt nyhetsbyrån Reuters. 

- Vi har mycket att jobba på och vi ska inte fira ännu. Vi ska arbeta hårt med en ambition om att göra Cruzeiro till en fantastisk klubb igen, fortsätter han. 

Cruzeiro har vunnit den brasilianska högstaligan fyra gånger, senast under 2014, men spelar i dagsläget i den brasilianska andraligan. 

Publicerad 2021-12-19 kl 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto