Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ronaldinho bryter tystnaden efter gripandet: "Vi blev väldigt överraskade"

Brasilien

I början av mars greps Ronaldinho och hans bror med falska pass och id-kort.
Nu har brassen gjort en första intervju.
- Vi blev väldigt överraskade, säger han till den paraguayanska tv-kanalen ABC Color.

Foto: TT.

Det var den 6 mars i år som den brasilianske legendaren Ronaldinho, som firade stora framgångar under tiden i Barcelona, greps. Gripandet skedde på ett hotellrum vid en golfbana och även hans bror Roberto fick följa med. Misstankarna gällande duon rör att de ska tagit sig in i Paraguay med falska pass och id-kort. Det misstänks i sin tur ha att göra med ett större försök till pengatvätt. Enligt Osmar Legal, åklagare i fallet så undersöker man kopplingarna mellan bröderna och en person som kopplas till pengatvätt.

- Och det betyder att vi måste utreda alla personer som relateras till den typen av brott, Ronaldinho inkluderad. Vår hypotes går ut på att de tog fram falska dokument, att de använde dem (för att ta sig in i landet red. anm) och att de i slutändan var tänkta att användas kommersiella intressen eller investeringar som inte var lagliga, har Legal tidigare sagt till Reuters. 

ANNONS

Ronaldinho och hans bror menar att de hade rest till Paraguay för en lansering av en bok och ett onlinecasino. Enligt männens advokater så ska de ha fått passen av en ”lokal sponsor” och de förstod inte att de ska ha gjort något fel. 

Efter drygt en månad i häkte i väntan på rättegång har Ronaldinho nu i stället satts i husarest och han bor nu på hotell och väl där har han också gjort en första intervju, med den paraguayanska tv-kanalen ABC Color.

 - Vi blev väldigt överraskade när vi fick höra att dokumenten inte var lagliga. Sedan dess har vår intention varit att samarbeta med rättsväsendet för att få klarhet i fakta, säger han.

I intervjun berättar Ronaldinho också om känslorna då han förstod att han skulle frihetsberövas.

 - Det var ett hårt slag. Jag kunde aldrig föreställa mig att behöva gå igenom en sådan situation. I hela mitt liv har jag sökt efter att nå den högsta professionella nivån och ge glädje till folket med min fotboll.

ANNONS

Ronaldinho förklarar att han hoppas att situationen ska lösa sig snaras och att han då kan få resa hem.

- Vi hoppas att vi komma ur den här situationen så snart som möjligt. 

Brassen säger också att han under hela tiden blivit bra behandlad av det paraguayanska folket.

- Jag har känt värme, förståelse och respekt från alla sedan första dagen här och jag är väldigt tacksam.

Publicerad 2020-04-27 kl 12:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto