Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Svennis om Brasilien-intresset: "Tror inte det är möjligt"

Sven-Göran Eriksson är klubblös efter att ha lämnat Kina.
Via en agent togs kontakt med brasilianska Atlético Mineiro, som inte var intresserat.
- Jag tror inte att det är möjligt att en brasiliansk klubb går och tar en tränare från Europa. Så det är ingenting som jag ens går och tänker på, säger Svennis till Fotbollskanalen.

Den nyblivne 70-åringen Sven-Göran Eriksson är klubblös efter att ha lämnat kinesiska Shenzhen. "Svennis" har flera gånger öppnat för att fortsätta som tränare, och nyligen berättade han att han gärna hade tränat ett norskt lag.

Brasilianska Globo skriver nu att Eriksson, via en agent, anmält sitt intresse för att ta över Atlético Mineiro. Klubben ska dock ha tackat nej.

- Eriksson auktoriserade mig till att fråga om de var intresserade. Jag pratade med klubben, men de sa nej. De tror att en utländsk tränare kan få svårt att jobba i klubben och inte känner till spelarna lika bra. Så de tackade nej och sa att de inte var intresserade av Eriksson, säger agenten Daniel De Paiva till Fotbollskanalen.

ANNONS

Den brasilianska klubben säger till Globo att det är en inhemsk tränare man söker till den vakanta platsen.

Svennis själv menar att han inte la någon större vikt vid ett eventuellt jobb i Atlético Mineiro.

- Det var för en eller två veckor sedan som någon ringde mig och frågade om jag skulle vara intresserad av den klubben. Och mitt svar var: eventuellt ja. Men det är allt, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

- Jag hade glömt bort det, det slog mig nu när du ställde frågan.

- Sedan har jag inte hört någonting. Och något mandat finns det ingen som har.

Skulle du vara intresserad av att ta över en brasiliansk klubb?
- Jag tror inte att det överhuvudtaget är möjligt, så det kan du glömma (skratt).

Varför tror du inte att det är möjligt?
- Jag tror inte att det är möjligt att en brasiliansk klubb går och tar en tränare från Europa. Det tror jag är väldigt, väldigt sällan det har inträffat. Så det är liksom ingenting som jag ens går och tänker på.

ANNONS

Svennis inställning är fortsatt att han gärna skulle ta ett nytt tränaruppdrag, men trivs också bra med livet hemma i Värmland och kan tänka sig att stanna.

- Jag mår väldigt, väldigt bra här i Värmland. Det är snö, det är vinter, jag åker skidor, träffar vänner och reser ganska mycket. Så jag mår utmärkt. Om det nu under tiden skulle komma någonting, något tränarjobb som jag är intresserad av, så nappar jag på det förmodligen. Jag skulle hemskt gärna vilja jobba ett tag till, men händer det inte så är det helt okej det med.

Du känner dig inte hela färdig med tränaryrket?
- Nej, dyker det upp något som jag tycker är vettigt så nappar jag nog på det. Men så här långt är det inget. Agenter ringer ju, om inte dagligen så i alla fall nästan. Från olika håll i världen. Men det har aldrig varit några rejäla förhandlingar med någon klubb eller landslag.

ANNONS

- Så här långt har det inte varit någonting, och jag sitter absolut inte i sjön.

Publicerad 2018-02-14 kl 11:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto