Becker blev historisk då Union Berlin gick upp i en 2-0-ledning.
Då tystade Braga Olympiastadion och vände matchen till seger.

7:26

Avbryt
Försök igen

Se målen från matchen i spelaren

Bägge lagen kom till matchen med varsin förlust i bagaget. Då såg Union Berlin ut att får en drömstart på matchen då Robin Gosens skickade en in retur från nära håll redan i den fjärde minuten.

Glädjen blev dock inte långvarig då VAR-rummet hittade en offside på Sheraldo Becker och dömde bort målet.

Union fortsatte att skapa lägen, inte minst genom lagkapten Becker. Och efter 30 minuter kom anfallaren fri och rullade bollen mellan benen på Matheus i Bragas mål till 1-0 för Union.

Målet var klubbens första mål i Champions League någonsin.

Kort därefter slog han till igen och satte sitt andra mål för kvällen till 2-0. Braga tog sig dock in i matchen då Sikou Niakate reducerade strax före halvtidspausen. I andra halvlek kom också kvitteringen då Bruma tog emot bollen utanför straffområdet och curlade upp en i första krysset.

- Vad är det för mål han gör? Det är rejäl fullträff. Det är en pärla utan dess like. Det är ett av säsongens mål, utbrast kommentatorn Leonard Jägerskiöld Velander i TV4 Play.

Braga fick också sista ordet då Andre Castro tystade 70 000 på Olypiastadion med tio sekunder kvar av matchen och prickade in 3-2 målet.

Svenske Joe Mendes, med ett förflutet i AIK, startade matchen för Braga och debuterade därmed i Champions League.

Han spelade 85 minuter då han ersattes av Castro.

Laguppställningar:

Union Berlin: Ronnow - Doekhi, Bonucci, Leite - Juranovic, Haberer, Kral, Tousart, Gosens - Becker, Behrens.

Braga: Matheus - Mendes, Saatci, Niakate, Borja - Zalazar Martinez, Horta, Al Musrati - Bruma, Banza, Djalo.

Publicerad 2023-10-03 kl 20:45