AIK vidare i Champions League - nu väntar svenskarna i Rosenborg

AIK är vidare i kvalomgången till Champions Leagues gruppspel. Bortamatchen mot Jeunesse d’Esch slutade 0-0 och nu ställs de mot "svensklaget" Rosenborg.

AIK vann den första kvalmatchen mot Jeunesse d'Esch med 1-0 - utan att imponera.
Den andra matchen slutade 0-0 och AIK gick därmed vidare - utan att imponera.
Men det halvdana spelet till trots var lagets assisterande tränare Björn Wesström nöjd.
-Vi hade som målsättning att gå vidare och det gjorde vi, sade han.

AIK dominerade den första kvalmatchen till Champions league mot de luxemburgska mästarna stort men lyckades trots det bara göra ett mål.
Även den andra matchen hade AIK ett klart grepp om, men lyckades trots det skapa väldigt få chanser.

Som tur är för laget var kvaliteten på lagets defensiv bättre än offensiven, och hemmalaget skapade inte speciellt mycket.

-Jag tycker inte att de var riktigt nära att hota oss någon gång, sade AIK:s assisterande tränare Björn Wesström till TT efter matchen.

0-0-resultatet innebär att AIK är vidare till den andra omgången, vilket naturligtvis glädjer spelarna och ledarna i laget.
-Det är klart att vi är nöjda. Vi hade som målsättning att gå vidare och det gjorde vi. Nu tar vi med oss det positiva härifrån och går vidare mot matchen mot Malmö på lördag, sade Wesström.

I den tredje kvalomgången får laget möta norska Rosenborg. De besegrade nordirländska Linfield hemma på Lerkendal med 2-0. Svenske Rade Prica gjorde 1-0 efter 32 minuter. 55 minuter senare gjorde Markus Henriksen 2-0. Det innebar att de gick vidare med just 2-0.

Första matchen spelas på tisdag på Råsunda, retur i Norge en vecka senare.