Alcacer tog revansch på sig själv - sköt Dortmund till seger

Bundesliga

Paco Alcacer missade straff - men tog sedan revansch.
Anfallaren blev målskytt när Dortmund slog Monaco med 3-0.

Borussia Dortmund besegrade i första omgången Club Brügge med 1-0 borta i gruppspelet i Champions League. I kväll gick laget in med inställningen att ta nästa seger mot Monaco hemma på Signal Iduna Park, men det tog tid före nollan spräcktes i resultatkolumnen.

Hemmalaget tog inledningsvis kommandot i matchen med stort bollinnehav och var i mitten av första halvlek nära att ta ledningen i matchen. Paco Alcacer tog avslut utanför straffområdet efter läckert kombinationsspel, men fick se bollen segla strax utanför mål.

Dortmund fortsatte att trycka på framåt och i den 38:e minuten var Marius Wolf nära att bli målskytt från nära håll, men Diego Benaglio slog till med en enhandsräddning ut till hörna. Det innebar att det var fortsatt mållöst i halvtid.

I andra halvlek fick till slut Dortmund utdelning. Inhopparen Jacob Bruun Larsen, som kom in i halvtid, mötte i den 51:e minuten ett inspel av Jadon Sancho och sköt 1-0. Dortumund hade flera chanser för 2-0 och blev i den 68:e minuten tilldelat straff, men Alcacer sköt den gången i ribban. Han fick i stället lite senare sin revansch.

Alcacer mötte i den 71:e minuten ett inspel i straffområdet och sköt 2-0. Det var Barcelona-lånets fjärde fullträff på totalt tre framträdanden den här säsongen i den gula tröjan.

Dortmund vann till slut med 3-0 och bärgade andra raka segern i gruppspelet i turneringen. Monaco är kvar på noll poäng och är sist i gruppen.