Nasri 35'
Denilson 45'

Inte speciellt mycket svett, inga tårar alls — däremot en hel blod.
Sedan var Arsenal vidare i Champions league efter 2—0 hemma mot Standard Liège.

Förlust mot Sunderland i helgen, managern Arsené Wenger i bråk med tidningarna om Theo Walcott och fotbolls-VM samt tungviktsmöte mot Chelsea kommande helg. Mellan allt det skulle Arsenal utan bland annat Robin van Persie ordna avancemang i Champions league via mötet mot belgiska Standard Liège.

Nervöst och krampartat?

Knappast, snarare en fullständig dominans och den enda huvudvärken — den drabbades Andrej Arsjavin av.

I tisdagens match stod den ryske stjärnan åter igen i centrum för Arsenal — fast dock på fel sätt till en början.

Hemmalaget som behövde en poäng för att säkra avancemang dominerade fullständigt i första halvlek och i tolfte minuten kom en trippelchans.

Andrej Arsjavins nick räddades först på mållinjen, Carlos Vela träffade därefter stolpen och gav ytterligare en möjlighet.

Den gången var det Arsjavin som i stället högst ofrivilligt räddade Liège. Av misstag träffades han i huvudet av skottet som annars hade gett 1—0 till Arsenal.

Med knappt en kvart kvar fortsatte sedan Arsjavins otur när han skallade ihop med lagkamraten William Gallas. Blödande fick han föras av planen och från sidlinjen kunde ryssen i stället se hur Samir Nasri till slut kunde lyfta in 1—0 efter en försvarsmiss.

Arsjavin var i stället ytterst nära att göra 2—0 i 39:e minuten men skottet gick precis förbi vänstra stolpen. I stället kom det genom Denilson. Helt obevakad och med en evighet på sig fick han ladda långt utanför straffområdet och precis före halvtidspaus skjuta in 2—0, vilket definitivt avgjorde matchen. Närmare mål än ett stolpskott i slutet av andra halvlek kom aldrig Liège.

Svenskmötet mellan Pontus Wernblooms AZ Alkmaar och Olof Mellbergs Olympiakos — båda svenskarna från start — slutade samtidigt 0—0, vilket gör att Olympiakos måste ta poäng av Arsenal hemma för att säkra avancemang före Liège om belgarna samtidigt slår Alkmaar i sista omgången.

Publicerad 2009-11-24 kl 23:42