POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Atletico om miljonklausulen: "Lottas vi mot Chelsea har vi inte råd att låta Courtois spela"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Atletico Madrid är klart för semifinal i Champions League.

Men stjärnmålvakten Thibaut Courtois kan missa matchen.

- Lottas vi mot Chelsea har vi inte råd att låta honom spela, säger president Enrique Cerezo.

Diego Simeones manskap gör en av sina bästa säsonger under modern tid och leder La Liga före Barcelona och Real Madrid. Och på onsdagen lyckades "Atleti" med konststycket att slå ut Barca ur Champions League, inför en mycket imponerad omvärld. En av de främsta orsakerna till klubbens framfart är den defensiva styrka som utgår från belgiska stjärnskottet Thibaut Courtois. Målvakten har ännu inte fyllt 22 år, men räknas redan till en av världens bästa på sin position.

Men det finns ett problem: Han tillhör inte Atletico på permanent basis, utan är endast inlånad från Chelsea. När nu semifinalerna till CL ska slumpas fram kan keepern dra en rejäl nitlott.

- Om vi drar Chelsea kommer tyvärr inte Courtois att kunna spela. Vi kan inte betala det belopp som skulle krävas, säger presidenten Enrique Cerezo till Onda Cero.

Summan han refererar till är den som regleras genom en klausul i låneavtalet klubbarna emellan. Atletico är inte förbjudet att använda Courtois, men priset stannar enligt Onda Cero vid mellan 50 och 90 miljoner kronor för hela dubbelmötet.

Publicerad 2014-04-10 kl 07:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå