POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
1v

Barcelona totalsågas - och Valverde uppges hänga löst: "Historiskt fiasko"

Foto: Bildbyrån.

Säsongen är en besvikelse. Tränare Ernesto Valverde sitter löst. Reaktionerna efter Barcelonas CL-fiasko på Anfield är starka.

Medan de brittiska tidningarna nästan samtliga använder ordet ”mirakel” för att beskriva Liverpools finalavancemang, bubblar det av ilska i spanska medier.

Katalanska Sport går i svart och skriver i stora brandgula bokstäver, ”Till historiens största åtlöje”. Tidningen menar att ”Barça skrev sitt mörkaste kapitel i Champions Leagues utslagningsfas”, och beskriver insatsen som ”oförlåtlig”.

Men det handlar om mer än fiaskoartad 90 minuter. Champions League-sortin river upp sår från fjolårets förlust mot Roma. Den kastar också en skugga över Barcelonas färdriktning, trots att ligatiteln redan är säkrad och en spansk cupfinal återstår.

”Förlusten är så graverande att den ger oanade konsekvenser”, menar Sports krönikör Ernest Folch, ”Många spelare är allvarligt ärrade, och en del av dem kommer kanske inte ens att bära Barças tröja igen. Fortsättningen för tränaren kommer oundvikligen att ifrågasättas, och i bakgrunden finns chocken för klubben och president Bartomeu, som också misslyckats med att undvika en upprepning av mötet med Roma och som behöver städa upp ett ångestfyllt omklädningsrummet, något som kändes otänkbart för ett dygn sedan. Från och med i dag ger sig Barça ut på okänt vatten”.

Madridtidningen Marca, som toppar förstasidan med ”Historiskt fiasko”, ser också ett Barcelona i gungning. Mest gungar det under tränarens fötter.

”Den som framstår i värst dager efter Anfield är Ernesto Valverde”, skriver krönikören Luis F Rojo, ”Fjolårets förlust (Roma) höll på att kosta honom jobbet. Dubbeln räddade honom. Då gjorde presidenten allt för att han skulle stanna. Det är svårt att se det hända nu. Visserligen skrev han nytt kontrakt för några månader sedan, men det är ingen garanti. Och vi får också se om Valverde vill fortsätta eller om han, när han märker vad som är på gång, väljer att lämna. Från och med nu är hans framtid oviss”.

Rojo synar också Barças insatser ute i Europa, ”Hur förklarar man Paris, Turin, Rom och Liverpool? Det går inte. På de fyra matcherna på tre år har laget släppt in 14 mål. Något är fel i gruppmentaliteten som ger dessa genomklappningar. Och det med Messi i laget. Oförlåtligt”.

Oförlåtligt verkar också Rac1:s läsare på webben tycka tisdagskvällens resultat är. Den katalanska radiokanalen ställer frågan ”Om Barcelona vinner ligan och cupen, så kommer säsongen att ha varit…”. Läsarna får sedan kryssa i antingen ”Strålande”, ”Bra” eller ”Otillräcklig”. Nästan tre av fyra (72,1 procent) hade på morgonen valt sista alternativet. 

Publicerad 2019-05-08 kl 08:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå