Bayern körde över Shakhtar i returen

Bayern München körde över Shakhtar Donetsk på Allianz Arena. Efter att man fått en tidig straff redan efter tre minuter gick man sedan ifrån till hela 7-0.

Det är dags för returmöte mellan Bayern München och Shakhtar Donetsk som spelade mållöst i lagens första möte. Nu väntar retur i München där hemmalaget får ses som en stor favorit.

Redan i matchens tredje minut fick Bayern straff efter att Mario Götze blivit fälld inne i straffområdet. Shakhtars Oleksandr Kucher fick dessutom rött kort i för fällningen av tysken. Den snabbaste utvisningen i Champions Leauges historia. Thomas Muller visade inga nerver utan gick säkert fram från elva meter och sköt in 1-0 till hemmalaget. Efter målet så fortsatte Bayern att trycka på mot Shakhtars straffområde, men laget från Ukraina stod emot trots att man förlorat sin mittback.

Redan efter tjugo minuter tvingades Robben att utgå och blev ersatt av Sebastian Rode. Holländaren haltade av och tog sig mot baksidan av låret.

I den 34:e matchminuten gjorde Jerome Boateng 2-0 till Bayern. Ett tungt slag för Shakhtar.

Redan inledningsvis av den andra halvleken så dödade Bayern Munchen matchen helt. Först gjorde Franck Ribery 3-0, innan det var dags för Thomas Muller att göra sitt andra mål för kvällen.

Den inledande utvisningen för Kucher blev väldigt avgörande för denna match. Shakhtar fortsatte att läcka bakåt och i den 63:e matchminuten fick Holger Badstuber göra mål bakom Pyatov. Det var mittbackens första mål sedan i december 2009. Med en kvart kvar så gjorde Robert Lewandowski även 6-0.

Krossen i Munchen fortsatte när hemmalaget även gjorde 7-0 i den 87:e minuten. Målskytt var Mario Götze.

Publicerad 2015-03-11 kl 22:35