Berg matchvinnare - Krasnodar klart för EL-slutspel

Marcus Berg gjorde matchens enda mål.
Och sköt Krasnodar till Europa League-slutspel.
- Vi förtjänade att vinna, säger svensken.

Svenskklubben Krasnodar och Rennes stod båda på en poäng var inför kvällens match. Inget av lagen hade någon chans att ta en av de två platserna som innebär åttondelsfinal i Champions League, men däremot låg det en biljett till Europa Leagues slutspel i potten.

Första halvlek slutade mållös, men ryssarna kunde mycket väl ha tagit ledningen med ett par minuter kvar till pausvisslan. Marcus Berg fick ett jätteläge att stänka dit 1-0 då bollen damp ner framför svenskens fötter någon meter från mållinjen, men Rennes-målvakten parerade Blågult-anfallarens försök.

Men Marcus Berg skulle ta revansch.

Med 20 minuter kvar att spela löpte sig svensken fri, höll undan sin försvarare och tryckte in 1-0 från nära håll.

Bergs mål blev även matchens enda. 1-0-segern gör att Krasnodar nu säkrat tredjeplatsen i gruppen, vilket innebär att laget får spela Europa League-slutspel till våren.

- Vi förtjänade att vinna. Vi förberedde oss väldigt väl inför Rennes-matchen och målet var faktiskt en del av de förberedelserna. Det var en viktig seger för att avsluta vår svaga trend. Jag är glad över att vi får fortsätta spela i Europa nästa år, säger Berg i en kommentar på Uefa hemsida.

Krasnodar: Safonov - Smolnikov, Martynovich, Kaio, Ramírez - Vilhena, Cabella - Wanderson, Gazinski, Claesson - Berg

Rennes: Salin - Traoré, Da Silva, Nyamsi, Truffert - Doku, Camavinga, Nzonzi, Lea Siliki, Bouriegeaud - Hunou