Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Bojan Sr: ”Han har nivån att spela för Barça”

Foto: Scanpix

BARCELONA. Bojan Krkic drömmer än om att återvända till Camp Nou.

Möjligheten finns - enligt hans pappa.

- Han har nivån för att spela för Barça, säger Bojan den äldre till Esports Cope.

Ikväll möter Bojan Krkic med Ajax sin gamla klubb FC Barcelona i Champions League, en klubb Bojan, enligt spansk media, fortfarande drömmer om att spela för.

Bojan Krkics pappa, som bär samma namn, har tidigare bland annat jobbat som talangscout för FC Barcelona och enligt honom är hans son tillräckligt bra för att ta en plats i den katalanska klubben.

- Som tränare efter att ha sett hans matcher så tycker jag att Bojan har visat att han har nivån för att spela för Barça. Han har visat att han kan ta en plats i klubben, i laget, säger Bojan den äldre till radioprogrammet Esports Cope.

Bojan kom först till FC Barcelona som nioåring och spenderade elva år i klubben innan han lämnade för Roma 2011. I affären ingick en återköpsklausul om att spelaren skulle återvända till Barcelona 2012 eller 2013 om inte Roma valde att köpa spelaren helt och betala ytterligare pengar. Säsongen 2013-14 efter en låneperiod i Milan blev därför Bojan på nytt en Barçaspelare men lånades omedelbart ut till Ajax.

Bojan den äldre uttrycker även att hans son trivs väldigt bra i den holländska klubben, där hans stora idol Patrick Kluivert en gång påbörjade sin karriär.

- Bojan trivs väldigt bra i Ajax, han är glad här. De behandlar honom bra och den holländska fotbollsfilosofin är beundransvärd. Dagen han skrev på sa Marc Overmars att i Holland är det lika viktigt att assistera som att göra mål. Det är sant och Bojan har gjort näst flest assist, men det är klart att mål skulle förstärka hans självförtroende.

Alexandra Jonson

Publicerad 2013-11-26 kl 15:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons