Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
UEFA Champions League-bevakningen sponsras av:

Buffon: "Real är vana att vinna finaler, vi är vana att förlora dem"

Serie A

Real Madrid har vunnit elva av 14 Champions League-finaler.
Juventus bara två av åtta.
- Två extremer möts och det är ett ganska passande tillfälle att ändra historien, säger Gianluigi Buffon enligt football-italia.net.

Foto: Bildbyrån

Juventus mot Real Madrid. Under lördagskvällen avgörs Champions Leauge-finalen i Cardiff.

- Vi går in i matchen i morgon med självförtroende och rätt dos av ödmjukhet. Real Madrid är vana med att vinna finaler, vi är vana vid att förlora dem. Så två extremer möts och det är ett ganska passande tillfälle att ändra historien, säger Juves veteran Gianluigi Buffon enligt football-italia.net.

Den 39-årige målvaktens uttalande förstärks av en återblick genom Champions Leagues, tidigare Europacupens, historia. Real Madrid har varit i final 14 gånger och vunnit elva av dessa finalen. För Juventus är det inte alls lika imponerande statistik. "Den gamla damen" har bara vunnit två av sina åtta finaler.

ANNONS

"Gigi" Buffon kan sätta ett nytt rekord om Juventus vinner finalen. Då blir Buffon den äldste spelare någonsin att vinna turneringen. Ett rekord som Milans Paolo Maldini satte 2007 med sina 38 år och 331 dagar.

- Det skulle ge mig glädje, oändlig glädje. För när du når den här punkten vet du mycket väl varför du är här och vad du har behövt ge för att nå hit, säger Buffon om rekordet.

Buffon kom till Juventus 2001 och går mot slutet på sin karriär. Målvakten medger att det skulla betyda oerhört mycket att få lyfta Champions League-bucklan.

- Känslorna som jag kommer att känna kommer säkerligen att vara annorlunda mot de yngre spelarna eller de som Dani (Alves) som redan har vunnit den här titeln och har minst fyra-fem års fotboll framför dem. Jag har inte det. Därför blir det en mycket mer speciell match för mig och jag har för avsikt att spela den utan ånger. Det är mitt krav för den här kvällen och jag hoppas att kunna göra det, för vi är en väldigt enad trupp byggd på osjälviskhet, säger Buffon.

ANNONS
Publicerad 2017-06-02 kl 21:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto