POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
11å

Champions League-guld i sikte för Real

MADRID. Det är ingen hemlighet att Real Madrid denna säsong prioriterar den tyngsta av alla pokaler. Ikväll börjar jakten på Champions League.

Det råder delade meningar bland Real Madrids anhängare om laget verkligen räcker för att seriöst aspirera mot titeln. Klubben har tappat spelare, och inför säsongen bara värvat holländaren Van der Vaart. Men det är ingenting som verkar oroa klubbledningen.

Tränaren Bernd Schuster, som tidigare uttryckt ett missnöje över de uteblivna förstärkningarna, ger numera sken av att vara tillfreds med laget han har till sitt förfogande:

- Jag tror att truppen räcker till och jag har fullt förtroende för det här laget, menade tränaren under gårdagens presskonferens. Vidare påpekade tysken att utslagningen mot Roma i förra årets upplaga av Champions League endast var ett resultat av olyckliga omständigheter.

- Mot Roma fallerade ett par tre faktorer som inte får gå fel, med det berodde inte på kvalitén i laget, hävdade tränaren.

Ikväll kommer det att bli en hel del förändringar jämfört mot senaste ligaomgången. Sergio Ramos, Heinze och Cannavaro är tillbaka är tillbaka i backlinjen, Gago tar en plats på mittfältet, och Champions Leagues främste målgörare någonsin, Raúl, kommer att spela från start.

Real Madrids anfallspar Raúl och Van Nistelrooy har ett enastående målfacit i Champions League. Tillsammans har de gjort 118 mål i turneringen, av vilka den 31-årige lagkaptenen har stått för 61 fullträffar iförd den vita tröjan.

”Vi behöver Raúls mål, och han kommer att spela som vanligt, som han alltid har gjort, jag ser inget konstigt med det” menade Schuster vidare angående spelaren som inte har inlett säsongen på ett övertygande sätt.

Uppenbarligen är lagkaptenens sviktande form inte ett huvudbry för Bernd Schuster, och det är inte de senaste årens engelska dominansen heller: ”Om jag har alla spelare tillgängliga är det inget problem att mäta sig med ett engelskt lag”, hävdade tränaren.

En mycket lättare inledning än kvällens rival, den Vitryska mästaren BATE Borisov, kunde Real Madrid hursomhelst inte ha fått. Dessutom kommer möjligen besökarna att infinna sig på stadion aningen tröttkörda, efter all turism och shopping spelarna har ägnat sig åt i den spanska huvudstaden.

Per Zander

Publicerad 2008-09-17 kl 11:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå