Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

"CHAMPIONS LEAUGE"-halsduken blev en kommersiell succé

Stavfel till trots. Malmöpubliken rusade efter stavfels-halsduken.
- Fullständig succé, vi blev hel nedsprungna, säger souveniransvarige Magnus Frank till fotbollskanalen

Många skrattade säkert åt Malmö FF när det kom fram att halsduken som tagits fram för matchen mot Glasgow hade ett flagrant stavfel. Istället för ”CHAMPIONS LEAGUE” stod det ”CHAMPIONS LEAUGE”. Nu har klubben sålt slut alla 300 halsdukar och det är en souvenirsuccé utan föregångare i MFF:s historia.

- Fullständig succé, vi blev helt nedsprungna. Där var folk som stod och köade redan på morgonen när vi öppnade. Där gick nästan häften av halsdukarna direkt. Sen gick det kanske fyra timmar och så var alla slut, säger Magnus Frank, souveniransvarig i Malmö FF till fotbollskanalen.

Kan du jämföra försäljningen av denna halsduken jämfört med andra souvenirer?

- Det blir svårt. För det här är en så pass unik grej i och med att vi plockat fram en speciell halsduk för matchen. Vi har ju tagit fram specialare tidigare, men de har aldrig gått åt i den här volymen och hastigheten. Allt gick så snabbt. Det tog en dag att göra dem och en halv dag att frakta hit dem. Från det att man satte igång allt till att de sålde slut tog det två dagar, förklarar Frank

Det gick ju bra nu mot Rangers. Blir det en ny tradition att stava fel på halsdukarna?

- Haha! Nej, det blir det inte. De som har fått den får vara glada att de fått tag på den helt enkelt, avslutar Frank för fotbollskanalen.

Publicerad 2011-08-04 kl 16:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons